Account
Klantenservice
Informatie
Categoriƫen
E-liquid
DIY
Coils
Pod systemen
Startersystemen
Pods
Vaporizer
Disposables
+31(0) 346 24 92 85
0,00
0
Menu

Onderzoek: Gevolgen e-sigaret heeft verrassende resultaten

Nadat de British Health Organisation via een onderzoek had geconstateerd dat dampen 95% minder schadelijk is dan roken, komen er langzaam meer bemoedigende resultaten van onderzoeken over het dampen en de lange termijn effecten naar buiten.

Deze objectieve onderzoeken tonen aan dat het steeds duidelijker wordt dat de effecten van dampen voor (ex)rokers positieve effecten hebben wanneer zij in plaats van roken gaan dampen. Ook is inmiddels vastgesteld dat voor meerokers geen schadelijke effecten kunnen optreden wanneer men de (rest)damp uit een dampsysteem wordt ingeademd.

Dit onderzoek (zie video) is uitgevoerd onder echte rokers en dampers. Voor de rokers die volledig overgegaan zijn op dampen geldt dat na 6 maanden 90-98% minder kankerverwekkende stoffen in het lichaam zijn terug te vinden. Voor rokers die regelmatig switchen tussen dampen en roken geldt slechts een vermindering van 20% en voor rokers die proberen te stoppen met nicotinepleisters of -kauwgom, geldt ook een duidelijke vermindering al is deze niet zo spectaculair als bij dampen.

De belangrijkste conclusie van dit onderzoek is dat stoppen met roken alleen werkt wanneer er niet meer geswitcht wordt tussen roken en stoppen met roken en dat het overgaan op dampen een duidelijk positief effect heeft op de hoeveelheden giftige reststoffen in het lichaam.

N.B. Wij suggereren niet dat dampen goed voor iemand is maar het doel van dit artikel is objectief informatie over dampen te verschaffen.

Wil je wat meer detail over de resultaten? Bekijk dan de video hieronder (nb. de video is in het Engels)

Bron: Axed.xl – Urban Entertainment

Logo Atmosfera
WhatsApp Whatsapp contact