Account
Klantenservice
Informatie
Categoriëen
E-liquid
DIY
Coils
Pod systemen
Startersystemen
Pods
Vaporizer
Disposables
+31(0) 346 24 92 85
0,00
0
Menu

Veel gestelde vragen over dampen

Uw elektronische sigaret doet het niet meer

  • Het kan zijn dat uw systeem uitstaat. De meeste dampsystemen gaan aan of uit door 5x snel op de knop te klikken waarmee u normaal uw dampsysteem gebruikt (de vuurknop)
  • Het kan zijn dat uw elektronische sigaret een lege batterij heeft. Leg het dampsysteem aan de oplader of, wanneer u een systeem heeft met een wisselbare batterij dan kunt u de batterij wisselen indien u een reserve batterij heeft en de lege batterij in een aparte oplader opladen.
  • Uw coil kan sluiting veroorzaken waardoor het systeem ook niet werkt. Veel systemen hebben een display waarop dit wordt aangegeven met termen als: No atomizer found.
  • Uw coil kan ook gewoon versleten zijn en dan moet u uw coil vervangen door een nieuwe coil

Wanneer moet ik mijn coil vervangen

Het vervangen van de coil van uw dampsysteem is van veel factoren afhankelijk. Denk aan de liquid die gebruikt, het wattage of temperatuur waarop je dampt. Het type dampsysteem.
Wat we bij Atmosfera als gouden regel gebruiken als moment om uw coil te vervangen is wanneer u merkt dat de smaak van de damp die uit het systeem komt duidelijk minder wordt. Meestal begint de smaak eerst flets te worden en als u daarna nog tijdje doordampt met een oude coil zult u merken dat er op een gegeven moment bijna helemaal geen smaak aan uw damp zit.

Om u toch een leidraad te geven over wanneer u uw coil moet vervangen:

  • Uw damp smaakt verbrand.
  • U heeft uw dampsysteem enkele weken niet gebruikt
  • Nadat u een ongeveer 6-7 flesjes van 10ml German Flavours\Crowliq\Monster vape heeft verbruikt.
  • Nadat u 3-4 flesjes Premium liquid van 10ml heeft verbruikt

Help! Mijn damp smaakt verbrand

Waarschijnlijk heeft u één of meerdere ‘dry hits’ gehad met deze coil. Een ‘dry hit’ treedt op wanneer u of te lang uw dampsysteem ingedrukt houdt waardoor de liquid harder verdampt dan de kunnen aanzuigen. Wat u proeft is vies want dat zijn verbrande watten. Mocht u dit overkomen drink onmiddelijk water om de smerige en branderige smaak weg te spoelen. Ander mogelijkheid waardoor de coil verbrand smaakt is wanneer u op een hoger wattage dampt dan uw coil aankan.

Wat is het verschil tussen een normale en een hoog VG liquid?

Allereerst de prijs. De meeste normale liquids variëren in onze winkel van € 4,95 tot € 5,95 per 10ml flesje terwijl voor Premium liquids de prijs kan oplopen tot wel € 8,-.

Dit prijsverschil maakt niet alleen een premium liquid want er zijn nog enkele andere eigenschappen te noemen die vaak anders zijn bij premium liquids:

  • Premium liquids hebben vaak een complexere smaak dan een normale liquid. Veelal bestaat een Premium over vele aroma’s waardoor een smaakbeleving wordt gecreëerd. Bijvoorbeeld strawberry cheesecake. Hier zitten zowel vruchten aroma’s (aardbeien) als bakery aroma’s (cheesecake)
  • Premium liquids hebben een andere VG/PG verhouding. Meeste Premium liquids hebben een verhouding van 60/40, 70/30, 80/20 en soms wel eens 90+/10- als verhouding. Dit maakt Premium liquids niet dampbaar in elk systeem.

Kan ik met mijn dampsysteem hoge VG liquids dampen?

Nee, dit kan niet elk systeem. Systemen waar je bijvoorbeeld niets op kunt instellen zijn vaak te licht om een Premium liquid in te kunnen dampen omdat ze geschikt zijn voor startende dampers en niet voor gevorderde dampers. Ditzelfde geldt veelal voor systeem met een boven brand coil. Omdat de liquid door de watten eerst naar boven moet trekken gaat dit bij de ‘stroperigere’ Premium liquids vaak te moeilijk waardoor je vrij snel ‘dry-hits’ gaat krijgen.

Elektronisch roken is bij ons dampen

Elektronische roken of e-smoken wordt in de dampwereld en vooral daarbuiten nog veel gebruikt. Wij vinden deze termen net even te veel lijken op roken. Roken suggereert te veel dat er schadelijke stoffen vrij komen en bovendien is roken op basis van een verbranding. Elektronisch roken (e-smoken) is juist niet op basis van de verbranding van tabak maar op een hitting en dus verdamping van een vloeistof waarna er dus geen rook ontstaan maar damp. Dus om de associatie van elektronische roken weg te nemen noemen wij van Atmosfera het dus dampen.

Logo Atmosfera
WhatsApp Whatsapp contact